Juli/July

  • Äntligen dags för semester. Lediga dagar och inga tidiga morgnar. Att få sitta ner i lugn och ro. 

  • Finally time for vacation. Lazy days and no early mornings. Just the joy of sitting back and taking it easy.


Tomatoes

  • Vi gjorde ett besök på Tomates Hus, för att köpa tomater så klart och lite annat trevligt man kan få med sig till köket. Älskar att ha tomater i en skål på köksbänken så att man bara kan ta en när man går förbi. De har en väldigt fin smak och doftar otroligt gott.

    Denna gången besökte vi inte restaurangen för deras berömda Tomatpaj och tomatsallad.

    Först var min tanke att jag skulle göra en Ratatouille till middag, men det var godare att bara äta dem som de var. Får köpa mer tomater så att vi kan laga en riktigt god Ratatouille.

  • We paid a visit to Tomatens Hus — of course to pick up some delicious tomatoes, and a few other lovely things to bring home to the kitchen. I just love having a bowl of tomatoes on the counter, ready to grab as you walk by. They have such a rich flavor and an absolutely amazing aroma.

    This time, we didn’t stop by the restaurant for their famous tomato pie or tomato salad. At first, I planned to make a ratatouille for dinner, but honestly, the tomatoes were so good we ended up just eating them as they were. Looks like we’ll have to go back for more so we can cook up that perfect ratatouille!


Fish in foil packages

    • Vit fisk (efter önskad smak) Vi använde oss av Torsk.

    • Grönsaker tex, paprika, zucchini, tomater.

    • Färsk basilika eller persilja.

    • Vitlök (finhackad).

    • Citron.

    • Olivolja

    Lägg fisken på ett ark folie. Toppa sedan med skivade grönsaker, vitlök och örter.
    Ringa över olivolja och citronsaft.
    Förslut paketet och grilla eller baka i ugn (200°C) ca 20 min.

    Servera med potatis eller en extra sallad.

  • Ingredients:
    • White fish (your choice – we used cod)
    • Vegetables such as bell pepper, zucchini, and tomatoes
    • Fresh basil or parsley
    • Garlic (finely chopped)
    • Lemon
    • Olive oil

    Instructions:
    Place the fish on a sheet of foil. Top with sliced vegetables, garlic, and fresh herbs.

    Drizzle with olive oil and a squeeze of lemon juice.

    Seal the foil into a packet and grill or bake in the oven at 200°C for around 20 minutes.

    Serve with potatoes or a fresh salad on the side.


It’s green

  • Ni vet när man ser en väska i sin favoritfärg, så är det svårt att inte lägga den i kundkorgen och vips så har man köpt en ny väska. Precis det händer mig i början av månaden.

    Har dock kolla på väskan ett tag, men inte köpt den för egentligen har jag inte varit i behov av en ny väska. Denna gången jag tittade, så var den även på rea. Då var det bara till att köpa den och njuta av en ny väska för sommaren.

    Sen var det faktiskt en väldigt, väldigt vacker grön nyans.

  • You know that moment when you spot a bag in your favorite color—and suddenly, it just magically ends up in your cart? And just like that, you’ve got yourself a new bag. That’s exactly what happened to me earlier this month.

    I’d actually had my eye on it for a while, but hadn’t bought it—mainly because, truthfully, I didn’t need another bag. But this time when I looked, it was on sale. So naturally, I had to go for it and enjoy a fresh new bag for summer.

    And honestly… the green shade? Absolutely stunning.


The Lost Bookshop

  • Jag hade lovat mig själv att läsa en bok på min semester. Eftersom vädret inte varit det bästa, så har det passat ganska bra att krypa upp i fåtöljen och läsa en bok.

    Jag läste Den hemliga bokhandeln av Evie Wood. Där man får följa 3 personer i nutid och dåtid, som har någon typ av koppling till denna bokhandeln. Men det är något magiskt med den och det ger spänning genom hela boken.

    Det var svårt att lägga ifrån sig boken, för jag ville läsa nästa kapitel direkt, vart skulle det sluta och HUR skulle det sluta. Så detta var verkligen en bok som jag föll för.

  • I had promised myself I’d read a book during my vacation. And since the weather hasn’t exactly been the best, it’s actually been perfect to curl up in an armchair with a good book.

    I picked up The Lost Bookshop by Evie Wood. In it, you get to follow the lives of three people, both in the present and the past, all somehow connected to this enchanting little bookshop. There’s something almost magical about it, adding a thread of intrigue that runs throughout the story.

    It was so hard to put the book down—I just had to know what would happen next, where it was all heading, and most of all, how it would all end. So yes, this really turned out to be a book that completely captured my heart.


  • Pilates har ju blivit ganska stort på senaste. Men det är ingen träningsform som är ny. Den har funnits i många många år. Jag fick upp ögonen för pilates år 2000. Efter första passet (Winsor Pilates 20 min), fick jag så ont i mina magmuskler när jag skrattade, att jag trodde jag gjort något fel. Men så var det inte alls, jag har kommit åt musklerna på ett helt annat sätt än tidigare träning.

    Detta är verkligen en träningsform jag rekommenderar alla dagar i veckan, än att stå och slita som ett djur på ett gym.

  • Pilates has really become quite popular lately. But it’s not a new form of exercise at all — it’s actually been around for many, many years. I first discovered Pilates back in 2000. After my very first session (just 20 minutes of Winsor Pilates), I remember laughing afterwards and feeling such an ache in my abs that I thought I must have done something wrong! But that wasn’t it at all — I had simply reached my muscles in a completely different way than with any other workout before.

    Honestly, this is the kind of exercise I’d recommend any day of the week, rather than sweating away like crazy in a regular gym.

/ Therése

Therése

Let yourself linger.

Feel. Breathe. Bloom.

https://theresefleur.com
Next
Next

Juni/June